Ce ne trebuie
1 bulb de fenicul
25 g unt
1 lingura smantana groasa
cateva felii de muschi afumat
75 g branza Blue Stilton (sau mai multa, pentru un gust mai intens)
10 boabe de piper proaspat macinate
2 ardei iuti mici, uscati si macinati (sau un varf de cutit de boia iute)
sare
Preparare
Se incalzeste apa cu sare, iar cand fierbe se adauga si bulbul de fenicul intreg. Se fierbe pana cand se inmoaie (se verifica cu o scobitoare). Se scoate si se taie felii. Pe fundul unui vas ce merge la cuptor se intinde o lingura cu smantana si untul. Se aseaza feliile de fenicul si cele de muschi printre ele, deasupra se presara branza si amestecul de piper cu ardei iute, apoi se da la cuptor pana cand se topeste branza.
Se serveste cald, cu sosul format.
Se poate folosi si alt sortiment de branza cu mucegai.
Pofta buna!